duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Copilărie, în siguranță. Scaunul auto salvează vieți

Copilărie, în siguranță. Scaunul auto salvează vieți

de Redacția Dotto
Copilărie, în sigurață. Scaunul auto salvează vieți

Copilărie, în sigurață. Acțiune specială a polițiștilor de rutieră de Ziua Copilului. Aceștia au oprit în trafic mașini în care se aflau cei mici pentru a verifica dacă stau in scaune adecvatei vârstei lor și dacă acestea sunt ancorate corespunzător pentru a-I feri pe copii de pericole. Numai anul trecut, pe șoselele din România, 122 de copii și-au pierdut viața în accidente rutiere și peste 600 au fost grav răniți. Majoritatea nu erau transportați în scaune auto, după cum prevede legea.


Zeci de mașini au oprit ieri în trafic polițiști de la serviciul Rutier pentru a verifica dacă părinții își așează corect copiii în scaunele auto sau le cuplează centura de siguranță înainte să plece cu ei la drum. Scaunele sunt esențiale pentru siguranța celor mici, spun agenții de circulație, care au făcut părinților și recomandări. Până la 13 kilograme, copiii trebuie transporați în scaune care se fixează cu fața în direcţia inversă de mers a maşinii, iar pe măsură ce copilul crește, se folosesc scaune care se fixează cu faţa la direcţia de mers, dar și înălţătoare.

Iar scaunele auto pentru copii sunt obligatorii atât pentru deplasările scurte, în oraș, cât și pentru călătoriile lungi. Șoferii care nu respectă legea riscă amenzi de aproximativ 600 de lei și 3 puncte de penalizare.

Dacă cei mici sunt așezați corect într-un scaun adecvat vârstei și greutății lor, riscul ca aceștia să se rănească scade cu 80%, spun specialiștii, iar riscul de deces, în caz de accident, cu 90%.

Prețului unui scaun pentru copii pornește de la 200 de lei și poate depăși 2000 de lei, în funcție de producător, dotări și calitate.

Numai anul trecut, în România, 122 copii și-au pierdut viața în urma accidentelor auto și peste 600 au fost grav răniți. Majoritatea dintre ei, arată statisticile, nu se aflau în scaune auto.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult