Coridoare verzi pentru refugiații ucraineni

Persoanele care au fugit din calea războiului din Ucraina pot folosi o aplicație care evidențiază coridoarele verzi de tranzit pe teritoriul României.

Comisia Europeană a făcut publică o listă cu posibilități de călătorie gratuită în interiorul Uniunii Europene pentru persoanele care fug din calea războiului din Ucraina. Pagina cu informații esențiale este disponibilă, inclusiv în limba ucraineană.

Noua aplicație, care se numește Cestrin, poate fi folosită încă de ieri. Cu ajutorul ei, persoanele refugiate care vor să tranziteze țara noastră pot alege cele mai eficiente rute, numite coridoare verzi. Datele sunt furnizate în limba română, engleză și ucraineană, pentru modurile de transport feroviar, rutier și aerian. Aplicația a fost dezvoltată sub coordonarea Ministerului Transporturilor, în colaborare cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și Inspectoratul General al Poliției. În paralel, Comisia Europeană a făcut publică o listă cu posibilități gratuite de călătorie în interiorul Uniunii Europene pentru persoanele care fug din calea războiului din Ucraina. Pagina cu informații esențiale este disponibilă, inclusiv în limba ucraineană. Toate țările UE care se învecinează cu Ucraina permit intrarea tuturor persoanelor care fug de război în Ucraina din motive umanitare, indiferent dacă au sau nu pașaport biometric. Acest lucru este valabil și pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

O nouă organizație pentru promovarea orașului

Vom avea o nouă structură pentru promovarea destinației de vacanță Constanța – Mamaia. Aut…