marți, 25 iunie, 2024
Home DOTTO News Coridoare verzi pentru refugiații ucraineni

Coridoare verzi pentru refugiații ucraineni

de Andreea Bălan

Persoanele care au fugit din calea războiului din Ucraina pot folosi o aplicație care evidențiază coridoarele verzi de tranzit pe teritoriul României.

Comisia Europeană a făcut publică o listă cu posibilități de călătorie gratuită în interiorul Uniunii Europene pentru persoanele care fug din calea războiului din Ucraina. Pagina cu informații esențiale este disponibilă, inclusiv în limba ucraineană.

Noua aplicație, care se numește Cestrin, poate fi folosită încă de ieri. Cu ajutorul ei, persoanele refugiate care vor să tranziteze țara noastră pot alege cele mai eficiente rute, numite coridoare verzi. Datele sunt furnizate în limba română, engleză și ucraineană, pentru modurile de transport feroviar, rutier și aerian. Aplicația a fost dezvoltată sub coordonarea Ministerului Transporturilor, în colaborare cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și Inspectoratul General al Poliției. În paralel, Comisia Europeană a făcut publică o listă cu posibilități gratuite de călătorie în interiorul Uniunii Europene pentru persoanele care fug din calea războiului din Ucraina. Pagina cu informații esențiale este disponibilă, inclusiv în limba ucraineană. Toate țările UE care se învecinează cu Ucraina permit intrarea tuturor persoanelor care fug de război în Ucraina din motive umanitare, indiferent dacă au sau nu pașaport biometric. Acest lucru este valabil și pentru copii.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult