Home Externe Politică externă Coronavirus: Noile tulpini riscă să aducă un al treilea val în Germania, avertizează cancelarul Angela Merkel
Politică externă - joi 25 februarie 2021

Coronavirus: Noile tulpini riscă să aducă un al treilea val în Germania, avertizează cancelarul Angela Merkel

Noi tulpini de COVID-19 reprezintă un risc pentru apariţia unui al treilea val de infecţii şi, prin urmare, Germania trebuie să procedeze cu atenţie astfel încât să nu fie necesară impunerea unui nou lockdown la nivel naţional, a declarat cancelarul german Angela Merkel într-un interviu publicat miercuri de Frankfurter Allgemeine Zeitung, relatează Reuters.

”Din cauza (tulpinilor), intrăm într-o nouă fază a pandemiei, din care ar putea apărea un al treilea val”, a spus Merkel. ”Aşadar, trebuie să procedăm cu înţelepciune şi atenţie, astfel încât un al treilea val să nu necesite un nou lockdown în toată Germania”, a subliniat cancelarul german.

”AstraZeneca este un vaccin de încredere, eficient şi sigur”, a adăugat ea. ”Autorităţile ne spun că acest vaccin poate fi de încredere. Atât timp cât vaccinurile sunt insuficiente cum sunt acum, nu poţi alege cu ce vrei să fii vaccinat”, a menţionat de asemenea cancelarul german, în contextul în care din cele peste 1,4 milioane de doze din acest vaccin distribuite în Germania numai circa 239.000 au fost administrate până marţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Funeraliile prinţului Philip, duce de Edinburgh, vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St. George a Castelului Windsor

Funeraliile prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi duce de E…