Costin Răsăuțeanu: HCL 77/2021 este adoptată fără respectarea legii

Printr-o postare pe Facebook, Costin Răsăuțeanu, consilier local PSD, acuză consilierii PNL si USR privind ilegalitatea HCL 77/2021. Consilierii PSD au depus un proiect de hotărâre pentru abrogarea HCL 77/2021.

PNL și USR au adoptat un regulament fără respectarea LEGII! În acest sens, am depus proiectul de hotărăre pentru #ABROGAREA HCL 77/2021 privind activitatea de gospodărire a orașului. Grupul #PSD solicită de urgență inițierea întregului proces de elaborare al acestui regulament așa cum spune LEGEA! Nimeni nu este mai presus de lege! Sunt curios să văd cum se vor poziționa consilierii USR și dacă vor vota abrogarea regulamentului. Astfel, vom afla dacă își doresc cu adevărat abrogarea HCL 77/2021 sau am asistat la un simulacru de imagine prin care USR și PNL își împart sferele de influență.” a transmis liderul consilierilor PSD Costin Răsăuțeanu.

„Grupul P.S.D. a solicitat abrogarea H.C.L. 77/2021, pentru că a fost adoptată în afara legii! Nu a interesat pe nimeni!

Aspectele de nelegalitate sunt dovedite de O.G. 21/2002, modificată și completată de Legea 273/2020, care spune foarte clar, la articolul 12, respectiv articolul 13, că obiectivele vizând buna gospodărire, întreținere, curățenie și înfrumusețare a localităților pot fi realizate, integral sau parțial, prin contribuția directă a cetățenilor și se face cu aprobarea locuitorilor, prin referendum local! Legea spune asta! Legea!

La un regulament aprobat fără respectarea pașilor legali, orice amendament este în afara legii! Populism!

Degeaba încercați să reparați o greșeala colosală pe care ați facut-o, votând acest regulament abuziv. U.S.R. și P.N.L. au făcut posibil ca acest regulament să existe! Hotărârea 77/2021 trebuie abrogată! Urgent!

În prima variantă, ați încălcat legea. De aceea nu am votat! Acum perseverați în ridicol! Trebuie să consultăm asociațiile de proprietari, operatorii economici, cetățenii, instituțiile publice. O astfel de decizie trebuie luată împreună cu cetățenii.

Vom demara întâlniri cu reprezentanții asociațiilor de proprietari.

Constanța are nevoie de un regulament pentru gospodărirea orașului, dar trebuie lucrat atent și echilibrat!

Nu vă ascundeți neputința în obligații pe care le ordonați cetățenilor! Este treaba Primăriei să facă treabă!“, a mai transmis Costin Răsăuțeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Jocurile online, adevărate pericole pentru copii

Polițiștii constănțeni trag un semnal de alarmă referitor la jocurile online. Aceștia au t…