Coşul de fum, înalt de 150 de metri, demolat prin implozie

Rompetrol Energy, societatea responsabilă de construcţia centralei de cogenerare de pe platforma Petromidia, a demolat, astăzi, prin implozie controlată, coşul de fum din incinta Uzinei Termoelectrica Midia. Acţiunea a făcut parte din pregătirea terenului pentru construcţia centralei de cogenerare. Coşul de fum era scos din operare de peste 10 ani.  

„Pentru minimizarea riscurilor, a fost amenajat un pat absorbant pentru atenuarea impactului demolării la sol, instalaţiile din zonă au fost protejate cu plasă specială şi a fost săpat un şanţ de rupere a undei seismice. În momentul demolării, echipele de pompieri de pe platforma Petromidia vor fi prezente la faţa locului. Turnul de 150 de metri înălţime este scos din operare de peste 10 ani, iar, în trecut, a servit la evacuarea gazelor arse rezultate în urma procesului de producere a curentului electric”, a anunţat Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice al KMG International.

Zona de siguranţă a fost stabilită pe o rază de 300 de metri, iar personalul din acest areal a fost evacuat în timpul acţiunii de demolare, cu excepţia personalului operator critic. De asemenea, Drumul Judeţean 226 a fost închis timp de 10 minute, în intervalul 17:55 – 18:05.   

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Incident la Centrala Nucleară Cernavodă

Unitatea doi de la Cernavodă s-a deconectat de la sistemul energetic. Deconectarea automat…