Constanța

Constanța are coșuri de gunoi… noi. Municipalitatea a cumpărat 400 de pubele cu un aspect ușor antichizat și a început deja montarea lor în zonele intens circulate ale orașului, acolo unde volumul mare de oameni generează și deșeuri în cantități mai mari. Noile coșuri au o capacitate dublă de colectare față de cele existente, sunt acoperite și construite din materiale rezistente la radiațiile UV, dar și la mediul salin.

Municipalitatea spune că era neapărat nevoie de noi coșuri de gunoi, pentru ca cele existente erau și prea mici și prea ușor de distrus. În plus, din cauza materialului lor, nu rezistau mult la mediul salin, specific Constanței. Așa se face că administrația locală a decis să le înlocuiască cu coșuri noi, cu aspect ușor antichizat, care sunt acoperite și confecționate dintr-un material rezistent la radațiile UV și la mediul coroziv de la malul Mării Negre. Iar primele au fost montate deja în zona de promenadă de la Cazino.

400 de coșuri de gunoi, cu o capacitate 110 litri, care costă 3.000 de lei fiecare, a achiziționat municipalitatea până acum. Municipalitatea justifică prețul cu calitatea superioară a materialului din care au fost confecționate coșurile de gunoi.

Aproape jumătate dintre noile coșuri vor fi montate în zonele cele mai populate ale orașului, unde și cantitatea de gunoi generată este mai mare. Reprezentanții Primăriei Constanța fac apel la constănțeni să folosească noile coșuri de gunoi și să păstreze, astfel, curățenia în oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…