Postul Crăciunului

Aglomerație astăzi în piețele din centrul Constanței. La magazinele de carne și lactate au fost cozi încă de la primele ore ale dimineții.

Oamenii caută produse proaspete și spun că preferă să cumpere direct de la micii producători, decât din hypermarket.

Mai sunt două zile până la Craciun, iar piețele constănțene sunt arhipline. Oamenii preferă să stea la cozi pentru a cumpăra cele mai bune bucate pentru Crăciun.

Cumpărăturile lăsate pe ultima sută de metri au și avantaje. Prețul cărnii românești de pui și de porc a scăzut cu aproximativ 20 % în această săptămână. Comercianții din piețe spun că au astfel garanția că nu vor rămâne cu marfa în galantare, mai ales că oamenii preferă, mai ales de sărbători, să cumpere produse românești și mai puțin marfă de import din hipermarketuri.

Cei care vând brazi românești nu aplică însă aceeași strategie. Deși nimeni nu se mai îngheuie să cumpere, brazii pentru Crăciun se vând încă scump, cu prețuri care depășesc 100 de lei.

Constănțenii spun că bugetul mediu pe care îl au anul acesta pentru masa de Crăciun este de aproximativ 1.000 de lei și că sigur din casă nu vor lipsi cozonacii, salata boeuf, cârnații și friptura de porc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…