Cozi pentru decontarea cazării refugiaților

Sunt cozi uriașe la Constanța. Sute de constănțeni se înghesuie să depună acte și să primească ajutorul oferit de stat celor care închiriază locuințe cetățenilor ucraineni.

Oamenii sunt nemulțumiți deoarece autoritățile nu au găsit până acum nicio soluție pentru ca aceste documente să fie depuse online, așa cum se practică în alte județe din țară.

Peste 200 de constănțeni s-au așezat la coadă încă de la primele ore ale dimineții în fața sediului Primăriei. Statul la coadă este deja obișnuință pentru constănțenii care depun documentația pentru ajutorul oferit de stat celor care închiriză apartamente refugiașilor din Ucraina. Acum, Primăria primește acte pentru decontul lunii noiembrie. Oamenii sunt nemulțumiți pentru că municipalitatea nu găsit o soluție pentru ca aceste documente să fie depuse on-line, așa cum se practică în alte județe din țară. Mai mult, ei se plâng că banii întârzie.

Constănțenii care și-au deschis casele pentru a primi cetățeni ucraineni primesc bani prin Programul 50/20. Asta înseamnă că ei primesc câte 50 de lei pe zi pentru fiecare cetățean găzduit și câte 20 de lei pe zi pentru asigurarea meselor acestuia.

Constanța a devenit al doilea pol, după București-Ilfov, unde s-au refugiat ucrainenii care au fugit din calea bombardamentelor. Peste 6.000 de refugiati sunt cazați acum în județ. Constanta a decontat în perioada martie-octombrie, 13 milioane de euro pentru cazarea și masa refugiaților, prin programul 50/20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

O nouă acțiune a Farului în școli

”Marinarii” au vizitat astăzi Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ din Constanța. Prin …