joi, 18 aprilie, 2024
Home Actualitate Cozi uriașe de tiruri, în Port. Unui șofer i s-a făcut rău

Cozi uriașe de tiruri, în Port. Unui șofer i s-a făcut rău

de Redacția Dotto

Portul Constanța este blocat din cauza tirurilor. Operatorii par depășiți de situație, iar conducătorii camioanelor care așteaptă să descarce sunt cu nervii întinși la maximum.

Din cauza oboselii, unui șofer de tir i s-a făcut astăzi rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Din cauza cozii uriașe de tiruri și a aglomerației, echipajul de la ambulanță abia a reușit însă să ajungă la el.

O nouă zi de haos la intrare în Portul Constanța. De când a izbucnit războiul din Ucraina, sute de tiruri așteaptă în cozi kilometrice pentru a intra în port.

La numărul mare de camioane venite din toate colțurille țării, s-au adaugat și cele din Ucraina. Autoritățile de acolo au ales Portul Constanța, după ce propriile porturi la Marea neagră s-au închis din cauza bombardamentelor rușilor. Numărul mic de angajați ai portului, lipsa echipamentelor și uneori condițiile meteorologice duc la situații în care șoferii așteaptă zile bune înainte de a intra la descărcat.

Șoferii se plâng însă și de condițiile din Port Constanța. Aceștia spun că parcările amenajate sunt insuficiente, iar cele care există nu au nici măcar toalete. De dușuri nici nu poate fi vorba.

Anul trecut, Adminstrația Porturilor Maritime a finalizat lucrările de amenajare a unei parcări destinate TIR-urilor. Aceasta este situată în interiorul portului Constanţa, în zona Porţii 9 şi are o suprafaţă de 34.000 metri pătraţi. Conducerea portului a presupus că parcarea va ajuta la fluidizarea traficului de camioane. Socoteala de pe hârtie nu s-a potrivit însă cu cea din teren. O altă parcare securizată cu facilități de staționare în afara portului urmează să fe amenjata în perioada următoare. Mai este însă mult până la finalizarea proiectului. Abia a fost lansată licitația pentru atribuirea contractului de prestări servicii pentru Studiu de fezabilitate. Până atunci șoferilor nu le rămâne decât să se înarmeze cu multă răbdare.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult