vineri, 24 mai, 2024
Home Actualitate Cozi uriașe la granița cu Bulgaria

Cozi uriașe la granița cu Bulgaria

de Ileana Gheorghiu
Acest conținut a fost arhivat. Este posibil să nu mai fie relevant.

Zi de coșmar pentru sute de români care au vrut să treacă ieri frontiera de la Vama Veche. Din cauza noilor restricții impuse de bulgari, timpul pentru verificarea documentelor de călătorie s-a prelungit, ceea ce a dus la formarea unor cozi de mașini de până la trei kilometri. Călătorii au așteptat și mai mult de o oră și jumătate pentru a intra în țara vecină.Românii pot intra mai nou în Bulgaria doar prin punctele de frontieră unde este personal medical și doar cu certificat Digital Covid, cate atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau confirmă un test negativ. Asta înseamnă că din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, exclusiv prin:

La Vama Veche, medicii bulgari au verificat cu atenție fiecare document, ceea ce a dus la prelungirea timpului de așteptare în vamă și la formarea unor cozi de trei kilometri.


Iar odată cu trecerea orelor și coada de mașini a fost tot mai mare. Celor care erau deja la Vama Veche li s-au adăugat românii redirecționați din vama Negru Vodă, pe unde nu s-a putut trece, din cauza lipsei medicilor bulgari, care să verifice documentele medicale.

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din România că, de la 1 septembrie, au emis noi reglementări privind condiţiile de călătorie. Excepție de la prezentarea documentelor COVID-19 la intrarea în Bulgaria fac persoanele aflate în tranzit și copiii cu vârsta de până la 12 ani.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult