Cozonac cumpărat sau făcut în casă

A început goana după cozonacii de Paște. Cu toții vrem să îl avem pe masă, însă din ce în ce mai puțini dintre noi suntem dispuși să îl pregătim în casă.

Așa că soluția este cozonacul comandat. În ciuda prețurilor care au crescut la fel ca și cozonacul, brutăriile artizanale nu duc lipsă de comenzi. Dimpotrivă, agendele de comenzi sunt pline până la refuz.

Înainte să fie băgat în cuptor, acest cozonac se va odihni în frigider cel puțin 20 de ore. Daniela, cheful cofetar spune că numai așa vom obține cozonacul perfect, pufos și bine crescut. Rețeta a învățat-o dintr-o brutărie italiană și a adaptat-o gusturilor românești. Așa s-a născut panettonele cu ciocolată și fistic, plămădit cu maia de casă.

Comenzile pentru cozonacul Danei curg deja de câteva săptâmâni, în ciuda prețurilor. 80 de lei plătesc cei care doresc să îl aibă pe masa de Paște, de peste 6 ori mai mult decât în supermarket.

Dacă vă luați inima în dinți și vă hotărâți să faceți cozonac în casă, ei bine aflați că acesta va costa aproape la fel ca într-o brutărie artizanală. Am făcut și noi un calcul. Iată.

Un studiu recent arată că procentul persoanelor care preferă să cumpere cozonac de la brutărie a crescut cu 4 procente, de la 33% anul trecut, la 37%, anul acesta. Același sondaj arată că 95% dintre români consumă cozonac cel puțin o dată pe an, acest aliment fiind unul dintre cele mai îndrăgite produse de panificație de pe mesele românilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…