vineri, 19 aprilie, 2024
Home Actualitate Cozonac cumpărat sau făcut în casă

Cozonac cumpărat sau făcut în casă

de Redacția Dotto

A început goana după cozonacii de Paște. Cu toții vrem să îl avem pe masă, însă din ce în ce mai puțini dintre noi suntem dispuși să îl pregătim în casă.

Așa că soluția este cozonacul comandat. În ciuda prețurilor care au crescut la fel ca și cozonacul, brutăriile artizanale nu duc lipsă de comenzi. Dimpotrivă, agendele de comenzi sunt pline până la refuz.

Înainte să fie băgat în cuptor, acest cozonac se va odihni în frigider cel puțin 20 de ore. Daniela, cheful cofetar spune că numai așa vom obține cozonacul perfect, pufos și bine crescut. Rețeta a învățat-o dintr-o brutărie italiană și a adaptat-o gusturilor românești. Așa s-a născut panettonele cu ciocolată și fistic, plămădit cu maia de casă.

Comenzile pentru cozonacul Danei curg deja de câteva săptâmâni, în ciuda prețurilor. 80 de lei plătesc cei care doresc să îl aibă pe masa de Paște, de peste 6 ori mai mult decât în supermarket.

Dacă vă luați inima în dinți și vă hotărâți să faceți cozonac în casă, ei bine aflați că acesta va costa aproape la fel ca într-o brutărie artizanală. Am făcut și noi un calcul. Iată.

Un studiu recent arată că procentul persoanelor care preferă să cumpere cozonac de la brutărie a crescut cu 4 procente, de la 33% anul trecut, la 37%, anul acesta. Același sondaj arată că 95% dintre români consumă cozonac cel puțin o dată pe an, acest aliment fiind unul dintre cele mai îndrăgite produse de panificație de pe mesele românilor.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult