Home Actualitate Cozonacul și pasca, nelipsite de Paște
Actualitate - Breaking news - Interne - joi 29 aprilie 2021

Cozonacul și pasca, nelipsite de Paște

Cozonacul și pasca, nelipsite de Paște

Cozonacul și pasca, nelipsite de Paște. Forfotă mare la patiseriile din Constanța. Patiseriile au încins cuptoarele încă de dimineață pentru a coace cei mai gustoși cozonaci. După o lungă perioadă de post, ne apropiem de momentul în care o să ne așezăm alături de cei dragi în jurul meselor și pe lângă preparatele din miel, cozonacul este cel mai așteptat și apreciat preparat tradițional.

Cozonaci proaspeți și pască cu brânză și stafide. Patiseriile din Constanța s-au pregătit temeinic pentru Sărbătorile de Paște, spre bucuria gospodinelor, care nu-și mai văd capul de treabă și nu mai au timp să frământe și aluat.

Cea mai bună tartă rituală se face din aluat de cozonac, cu brânză de vaci și ouă din belșug, peste care se presară o ploaie de stafide, dar și zahăr vanilat și scorțișoară. Totul se așează apoi într-o tavă răsfățată cu unt de casă, iar surplusul de aluat se lipește ca o dantelă peste umplutură.

Comenzile au venit pe bandă rulantă, iar cuptoarele produc fără încetare cozonaci, pâine sau pască, toate cu ingrediente naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Omagiu pentru Mihai Eminescu, la Centrul Eparhial din Constanța

La împlinirea 1 132 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, Arhiepiscopia Tomisului a org…