Crăciun

Cozonac fără lapte și ouă, dar cu șofran sau turmeric, cârnați din linte, friptură de nuci și tort cu ciocolată amăruie. Este meniul vegan de Crăciun pe care ni-l propun din ce în ce mai multe bistro-uri din Constanța.

Bucătarii spun că preparatele vegane poate fi la fel de gustoase ca cele tradiționale, cu condiția ca ingredientele să fie atent alese și combinate.

Valeria Rusnac gătește din pasiune și este vegană de aproape doi ani. Mereu în căutare de noi provocări culinare, anul acesta a decis să gătească preparate pentru un Crăciun vegan, astfel că salata a la russe, salata de ciuperci sau cea de vinete sunt cu maioneză vegană, iar în loc de carne vom avea ciuperci.

Pentru masa de Crăciun bucătarii care gătesc vegan mai propun bruschete cu morcovi și brânză de caju sau babka vegană, mirodeniile folosite transformând gustul în cele mai delicioase preparate speciale pentru masa de Crăciun.

Prețul unei mese de Crăciun pentru o familie formată din patru membri cu preparate tradiționale de Crăciun vegane este de aproximativ 700 lei.

Veganismul este încă la început în România, dar cu toate acestea numărul românilor care renunță la preparate de origine animală este de la an la an tot mai mare. Jumătate de milion de români se declară astăzi vegani. Nutriționiștii atrag însă atenția că ar trebui să evităm carnea, ouale si produsele lactate doar pentru perioade scurte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Spa-urile de la mare, pline ochi de turiști

Constanța, cea mai populară destinație turistică din România, în timpul verii, a devenit f…