Credincioșii musulmani sărbătoresc Kurban Bayram

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc astăzi Kurban Bayram, cel mai mare eveniment al religiei islamice. În toată Dobrogea, 80 de mii de turci și tătari sacrifică astăzi animale în cinstea lui Allah, iar din carnea lor gospodinele pregătesc mâncăruri tradiționale.

Toți turcii din Dobrogea taie astăzi una sau mai multe oi sau viței în funcție de starea materială a fiecăruia.

Patru zile și patru nopți țin mesele întinse la musulmani. Este o sărbătoare a regăsirii, a bucuriei și a întregirii familiei în jurul acestei sărbători. Tot cu acest prilej, credincioșii sunt îndemnați să se împace, iar glasul rugăciunii se înalță pentru fiecare musulman de pe pământ.

Animalul sacrificat de Kurban Bayram trebuie să fie sănătos și să nu aibă defecte. În mod tradițional, carnea lui se împarte în trei părți: o parte rămâne în casă, o altă parte se oferă săracilor, iar a treia parte se dă rudelor mai nevoiașe.

Carnea berbecilor tăiați astăzi este direct fiartă, fără a fi spălată, iar oasele nu trebuie sfărâmate. Din carnea proaspătă se pregătesc cele mai gustoase preparate tradiționale. Astăzi se fac vizite, iar copiii primesc dulciuri, cadouri și bani de la părinți, rude și prieteni.

Timp de patru zile, în perioada 28 iunie si 2 iulie, familiile cele mai înstărite de musulmani au obiceiul de a sacrifica câte un animal în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…