COVID-19

Peste 240 de elevi și preșcolari, dar și 25 de cadre didactice au contractat SARS COV 2 până acum, ceea ce a făcut ca peste 170 de clase să învețe în sistem online. În ciuda cifrelor, Inspectoratul Școlat spune că situația este sub control și că școlile vor funcționa în continuare în sistem normal.

Numărul elevilor infectați cu Covid-19 este în creștere. Conform ultimei raportări a Inspectoratului Școlar Județean Constanța, un număr de 231 elevi și 10 preșcolari au fost confirmați pozitiv în urma efectuării testelor rapide. La Colegiul Mircea cel Bătrân, spre exemplu, sunt infectate 2 cadre didactice, care susțin cursurile online, situație întâlnită și la 8 clase ale liceului, unde au fost confirmați elevi infectați.

Confirmați pozitiv Covid au fost și 26 de profesori și 3 angajați din personalul auxiliar, informează ISJ Constanța. Din cauza infectărilor, în 67 de unități de învățământ, 174 de clase învață în sistem online. În ciuda cifrelor, inspectorul șef spune că are situația sub control.

Cât despre posibilitatea reînchiderii școlilor, inspectorul șef al ISJ Constanța spune că nu este un scenariu exclus, în condițiile în care paturile de ATI vor fi la capacitate de peste 75% ocupate, ori dacă sunt mai mult de 50% de clase în online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…