Criză de personal HoReCa

Sărbătoarea Paștelui și sezonul estival se apropie, iar mulți manageri de hoteluri și restaurante se tem că nu vor putea deschide localurile din cauza lipsei de angajaţi HoReCa. Reprezentații industriei susțin că au nevoie de 50.000 de salariaţi în plus şi cer Guvernului soluții pentru a angaja rapid muncitori străini.

Newton a venit ca sa munceasca pe litoral cu alti doi prieteni din Sri Lanka, la o cherhana din Agigea, unde mare parte din personal este din Asia. Newton lucreaza aici de 2 ani si-n tot acest timp a reusit sa-nvete si cateva cuvinte in limba romana.

La inceputul fiecarui sezon estival, industria HORECA se confrunta cu aceeasi problema: deficitul de personal.

Daca unii au fost recrutati de catre restaurante, altii au fost angajati in hoteluri. Divyan a fost angajat la un hotel de 3 stele din Mamaia iar sarcinile lui zilnice tin de curatenia hotelului, la fel ca si in Sri Lanka.

Membrii unei asociatii din Constanta s-au gandit sa ajute industria HORECA oferindu-le refugiatilor din Ucraina un loc de munca.

Asadar va trebui sa ne obisnuim cu faptul ca la vara vom vedea mai ulti angajati straini si mai putini romani, pe Litoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…