Este criză de forță de muncă, la începutul sezonului estival. În fiecare vară, operatorii economici din turism se lovesc de aceeași problemă: lipsa de personal. La mare căutare sunt cameristele, recepționerele, barmanii și bucătarii, iar salariile pornesc de la 2.000 de lei și pot ajunge până la 2.500 de euro, pentru bucătarii cu experiență.
Forța de muncă este în scădere de la an la an, se plâng angajatorii, care oferă salarii cât mai atractive pentru toate posturile vacante.
Una dintre marile probleme este faptul că tinerii nu mai sunt interesați să intre în industria HoReCa. Dacă nu se vor găsi soluții, mulți antreprenori vor fi nevoiți să închidă afacerile, pentru că pur și simplu nu vor mai exista angajați care să susțină.
Reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă anunță că sunt disponibile peste o mie de anunțuri, dintre care 70% sunt posturi care se adresează domeniului turism.