vineri, 14 iunie, 2024
Home DOTTO News Criză la Șantierul Naval: 1000 de oameni, în șomaj

Criză la Șantierul Naval: 1000 de oameni, în șomaj

de Redacția Dotto

Criză la Șantierul Naval din Mangalia. Peste 1.000 de angajați au intrat în șomaj tehnic până la sfârșitul acestui an. Decizia vine pe fondul dificultăților financiare majore cu care se confruntă șantierul, inclusiv datorii neachitate de aproximativ 160 de milioane de euro. Sindicatul „Navalistul” și conducerea șantierului au stabilit prelungirea Contractului Colectiv de Muncă pentru angajați până în primăvara anului viitor și reluarea negocierilor colective în ianuarie. Tot de anul viitor este posibil ca șantierul să înceapă să lucreze din nou, în negociere fiind câteva contracte mari. Până atunci, doar 200 de angajați își vor continua activitatea în șantier, unde vor face mentenanță. Vă reamintesc, Damen Olanda, care deține 49% din acțiunile șantierului, a solicitat Tribunalului Constanța declararea falimentului Șantierului Naval Mangalia. Asta din cauza unei datorii neachitate de peste 160 de milioane de euro. Grupul olandez a inițiat și o acțiune în justiție împotriva României la o curte internațională de arbitraj, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018. Toate detaliile despre acest subiect vin de la Laurențiu Gobeajă, liderul sindicatului Navalistul.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult