joi, 18 aprilie, 2024
Home Sport Victorie istorică pentru CSM Constanța în derby-ul cu Șepși-SIC

Victorie istorică pentru CSM Constanța în derby-ul cu Șepși-SIC

de Redacția Dotto

CSM Constanța a făcut istorie în Liga Națională de Baschet Feminin, învingând campioana ultimelor 7 sezoane, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, și rămânând neînvinsă în acest sezon. Meciul, desfășurat în Sala Sporturilor din Constanța, s-a încheiat cu scorul de 94-84 (45-46) în favoarea echipei de la malul mării.

Având în vedere presiunea suplimentară la care echipa a fost supusă ca urmare a amânării partidei din luna decembrie, victoria obținută de CSM Constanța în derby-ul cu Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe capătă o importanță deosebită.

Echipa condusă magistral de antrenorul Alexandru Olteanu a demonstrat determinare și spirit de echipă în fața unei adversare care nu mai pierduse de 38 de meciuri în Liga Națională de Baschet Feminin. După un prim sfert echilibrat, CSM Constanța a revenit spectaculos și a restabilit echilibrul până la pauză.

Momentul cheie al meciului a venit în sfertul al treilea, când Ioana Ghizilă a intrat în joc cu o motivație extraordinară și a contribuit esențial la răsturnarea scorului în favoarea echipei gazdă. La finalul sfertului 3, CSM Constanța a reușit să întoarcă rezultatul de la 64-70 la 75-74.

Ioana Ghizilă a continuat să fie un factor decisiv în primele 5 minute ale sfertului 4, reușind 3 aruncări de 3 puncte și contribuind la consolidarea avantajului echipei constănțene. Performanța sa a fost susținută de jocul excelent al Draganei Zivkovic, care a încheiat meciul cu un double double, adunând 23 de puncte, 11 recuperări și o pasă decisivă.

Alte contribuții semnificative la victoria istorică au venit de la Mărginean cu 22 de puncte, Godri-Părău cu 20 de puncte și Ghizilă cu 17 puncte. Jucătoarele Podar, Higgins, Koizar și Vaida au adus, de asemenea, aportul lor la această performanță notabilă.

Cu această victorie, CSM Constanța preia fotoliul de lider în Liga Națională de Baschet Feminin, având 12 victorii în tot atâtea meciuri jucate. Urmează un nou meci pe teren propriu, împotriva echipei Rapid București, sâmbătă, 24 februarie, la Sala Sporturilor.

Felicitări jucătoarelor și staff-ului pentru această performanță istorică! CSM Constanța devine astfel singura echipă neînvinsă în Liga Națională de Baschet Feminin, consolidându-și poziția de forță în competiție.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult