miercuri, 24 iulie, 2024
Home Sport Cu „Batman” pe circuit

Cu „Batman” pe circuit

de Redacția Dotto

Octavian Drăgan, fondatorul RoTac în România, are în garajul său cinci bolizi de aproape o jumătate de milion de lire sterline care așteaptă să fie pregătiți pentru primele competiții de Time Attack și Romanian Radical Cup din acest sezon.

Pasiunea lui Octavian Drăgan, inițiatorul proiectului ROTAC în România, pentru mașini a început într-o vacanță petrecută cu părinții în străinătate.

În 2009 a participat pentru prima dată la o cursă, la Hungaroring. După cursa din Ungaria și-a dat seama că are nevoie de propria lui mașină preparată pentru concursuri.

În garajul său, Octavian are cinci bolizi ai celui mai mare producător de mașini de curse din lume, fabricate în Anglia, trei dintre ei în valoare de 50.000 de lire sterline, fiecare. Mașinile de curse așteaptă să fie pregătite pentru primele competiții din acest sezon: cursa de Time Attack și cea de sprint, din prima etapă a Roumanian Radical Cup.  Piesa de rezistență este o mașină în valoare de 150.000 de lire sterline.

RoTac a apărut din dorința lui Octavian de a participa la o cursă care să fie exact așa cum își dorește.  Din acel moment, Octavian a lăsat pilotajul și a devenit organizatorul tuturor competițiilor de Time Attack din România. Avantajul celor care participă la aceste curse este acela că oricine își dorește poate veni să concureze.

Fondată în 2015, seria ROTAC a adus la start 247 de concurenți, amatori și profesioniști. Cu scopul comun de a-și dezvolta de fiecare dată performanțele personale, aceștia sunt distribuiți în clase de concurs în funcție de performanțele reale automobilelor înscrise, pe baza raportului greutate putere. La o cursă de ROTAC participă 60 de concurenți.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

Articole recente

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult