Olimpiadă

Daniela Dodean, liderul echipei naționale de tenis de masă a României, și-a tatuat în cantonamentul de la Constanța numele fetiței sale pe încheietura mâinii stângi, pentru a o avea tot timpul cu ea. Sportiva se pregătește să bifeze a patra Olimpiadă consecutivă, alături de soțul său portughez, care în copilărie l-a avut partener de antrenament pe Cristiano Ronaldo.

Are 33 de ani și de… 26 face tenis de masă! Dana Dodean, liderul echipei naționale a României și deținătoare a 5 titluri europene, două cu echipa, două la dublu feminin și unul la dublu mixt, provine dintr-o familie în care tenisul de masă este la loc de cinste. Toți cei trei frați ai ei, doi băieți și o fată, îl practică la nivel de performanță. În 2013, sportiva s-a căsătorit cu cel mai bun jucător de tenis din Portugalia, Joao Monteiro și au împreună o fetiță de 6 ani, Lara. Pentru că este mai tot timpul plecată și departe de copil, în cantonamentul de la Constanța, sportiva și-a tatuat numele micuței pe încheietura mâinii stângi. Când vorbește despre fetița ei, Dana se emoționează tare. Recunoaște că pentru micuță a vrut să renunțe la tenisul de masă.

Din dragoste pentru soțul ei, Dana a făcut și un gest, care atunci i s-a părut nebunesc. A făcut cuplu cu acesta în proba de dublu mixt la Campionatul European de la Budapesta, din 2016, moment unic la acea vreme în istoria tenisului de masă. Cei doi s-au întors acasă cu medalia de aur. Atunci când a început tenisul de masă, soțul Danei l-a avut partener de antrenament pe nimeni altul decât Cristiano Ronaldo.

Pe 15 iulie, Dana va pleca la Tokyo împreună cu celelalte fete din echipa națională și cu Ovidiu Ionescu, unde va bifa a patra Olimpiadă din carieră, la fel ca și soțul său. Singura medalie din palmaresul impresionant care îi lipsește sportivei este cea olimpică.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Românul care a revoluționat gimnastica în Marea Britanie

George Predescu a revenit în țară, după 26 de ani petrecuți în Anglia, pentru a schimba fa…