Cu sau fără mască pe plajă, de 1 Mai
Home Breaking news Cu sau fără mască pe plajă, de 1 Mai
Breaking news - Actualitate - Interne - luni 12 aprilie 2021

Cu sau fără mască pe plajă, de 1 Mai

La plajă cu mască sau fără mască? Aceasta este întrebarea de pe buzele tuturor turiștilor, dar și a hotelierilor de pe litoral. Autoritățile nu au luat încă o decizie cu privire la cât de mult se vor relaxa restricțiile, însă promit un răspuns cât de curând.

Ceea ce știm deocamdată este că de 1 Mai cluburile vor rămâne închise, iar această hotărâre pare să dea și tonul rezervărilor, mult mai puține ca în anii trecuți.

Ca să atragă cât mai mulți turiști, hotelierii se întrec zilele acestea în oferte care mai de care mai tentante și promit inclusiv zile de cazare gratuită. Pentru ei vacanța de 1 Mai este ca o gură de oxigen, după luni întregi în care au fost loviți grav de pandemia COVID-19.

În ciuda ofertelor de nerefuzat ale hotelierilor, tinerii sunt încă rezervați în privința petrecerii vacanței de 1 Mai la mare. Îi descurajează decizia ministrului de Interne Lucian Bode care a anunțat într-o emisiune televizată că toate cluburile de pe litoral vor rămâne închise.

„În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că, în această perioadă, această activitate este restricţionată şi, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea. În noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona” a subliniat Lucian Bode.

Cât despre obligația de a purta mască pe plajă, Lucian Bode spune că încă nu a fost luată o decizie fermă în acest sens și că problema se va tranșa în curând, în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

De 1 Mai, turiștii care vor petrece weekendul pe litoral trebuie să respecte toate regulile: să poarte măști în spațiile publice, să nu se înghesuie în magazine și pe terase și să intre în camere la ora 20:00. O excepție este făcută strict pentru noaptea de Înviere, când credincioșii pot rămâne la slujbă până la ora 5:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Asociaţia Elevilor din Constanţa acuză Guvernul de batjocură faţă de elevi

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Ele…