marii

Toamna a golit plajele, dar nu și marea. Zeci de kiteri se bucură zilele acestea de vânt tocmai bun pentru a zbura la câțiva metri înălțime deasupra Mării Negre. Majoritatea spun că septembrie este luna lor preferă pentru că nu mai au grija turiștilor care înoată în mare, iar la finalul săptămânii trecute și-au dat întâlnire pe o plajă din Mamaia Nord, unde au făcut spectacol cu zmeele lor colorate.

Foarte asemănător schiului nautic, kitesurfing-ul este tot mai popular printre români, în special în rândul tinerilor și adolescențior, care se lasă trași pe apă de zmee și reușesc uneori să se înalțe și mai mult de 10 metri deasupta mării.

Chiar dacă oficial vara s-a terminat, pentru kiteri sezonul de distracție abia acum începe. Lunile septembrie și octombrie sunt cele mai potrivite pentru sporturi nautice. Marea este liberă, iar vântul, tocmai bun să umfle zmeele colorate.

Prețurile pentru un echipament complet de kitesurfing încep de la 1000 de euro de euro și pot atinge și câteva mii, în funcție de firma producătoare. Un zmeu costă minimum 500 de euro, iar pentru o placă sportivii plătesc de la 400 de euro. Imperios necesară pentru acest sport este și vesta de salvare, care costă în jur de 150 de euro. La toate aceste costuri se adaugă și prețul cursurilor, în jur de 450 de euro. Marea și vântul sunt însă gratis.

Iar sportivii vor continua să facă spectacol pe valuri și zilele următoare. Pentru săptămâna aceasta meteorologii anunță vânt tocmai bun pentru kitesurfing, dar și soare generos.

Pe litoral mai sunt deschise încă și câteva restaurante și terase, iar pe plajele din Constanța se mai găsesc și șezlonguri. Așa că amatorii vacanțelor de septembrie au încă suficiente motive pentru a da o fugă pe litoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Jocurile online, adevărate pericole pentru copii

Polițiștii constănțeni trag un semnal de alarmă referitor la jocurile online. Aceștia au t…