vineri, 19 aprilie, 2024
Home Actualitate Cuibul Reginei intră în reparații

Cuibul Reginei intră în reparații

de Redacția Dotto
Cuibul Reginei

Pavilionul Regal din Portul Constanta, cunoscut ca și ”Cuibul Reginei” va intra în renovare anul viitor.

Cladirea-pavilion a fost construita de Anghel Saligny, în 1909, pentru Regina Elisabeta a României, soția Regelui Carol I și a reprezentat cadoul inginerilor-constructori ai Portului Constanța pentru suverani.

Regina și-a petrecut aici toate verile până în 1914, spun istoricii, iar în prezent clădirea găzduiește Muzeul Portului.

Istoria Pavilionului Regal începe în urmă cu 140 de ani. Clădirea inițială era foarte modestă și semăna cu o cabană pe un picior de stâncă. Cu toate acestea, Regina Elisabeta a fost foarte atrasă de această construcție pe care o prefera în locul Palatului Regal de la Constanța și pe care a botezat-o Cuibul Liniștit.

După Primul Război Mondial, Cuibul Reginei a fost distrus și refăcut apoi în 1923.

Clădirea a mai trecut printr-o încercare în 1960, când comunistii au vrut să o demoleze. A scăpat însă ca prin minune, iar din 1996, Cuibul Reginei a devenit Muzeul Portului Constanta.

Clădirea este prinsă în planurile de modernizare a Portului Constanța pentru anul viitor.

Cel mai devreme muncitorii și schelele de renovare vor apărea în Port în a doua jumătate a anului viitor.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult