Cum arată SCBI la 4 luni de la incendiu

La patru luni de la incendiul care a cuprins Spitalul de Boli Infecțioase, o echipă DOTTO TV a filmat în exclusivitate lucrările care s-au făcut până acum pentru redeschiderea unității medicale.

Clădirea a fost zugrăvită în totalitate, au fost montate uși rezistente la foc, schimbate instalațiile pentru oxigen și montate prize suplimentare. Iată imaginile.

În momentul incendiului, spitalul nu avea aviz de la ISU și nici Autorizație de Securitate la Incendiu. În clădirea construită în anul …. fuseseră făcute multe improvizații, care din păcate au dus la pierderea pe loc a șapte vieți omenești. Astăzi, la patru luni de la tragedie, Spitalul și-a deschis porțile pentru o echipă DOTTO TV care a filmat în exclusivitate investițiile care s-au făcut până în prezent.

A fost montată instalația de detecție la incendiu, s-au făcut reparații la toată instalația sanitară și au fost construite două băi. Totodată a fost schimbat și unul dintre cele două lifturi, care nu mai funcționa de 10 ani.

În saloanele în care este folosită instalația cu oxigen au fost aduse extractoare, și urmează să fie montate plafoane antifoc și antibacteriene.

Urmează acum ce este mai greu. Schimbarea instalației electrice, cârpită acum și nesigură. Cadrele medicale spun că vor să suplimenteze numărul prizelor din saloane de la 3 la 28, iar pentru asta este nevoie de o instalație solidă și sigură. Se lucrează și la instalația de hidranți și la o instalație care va aduce aer proaspăt pe holuri și în saloane. Chiar și parțial, redeschiderea spitalului este vitală mai ales acum în plin val 5 al pandemiei.

Medicul a oferit și câteva sfaturi pentru cetățeni.

Pentru lucrările de reparații Primăria Constanța, administratorul unității medicale, a investit până acum puțin peste 2 milioane de lei, iar alți aproape 400 de mii de lei s-au strâns printr-o campanie de donații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Spa-urile de la mare, pline ochi de turiști

Constanța, cea mai populară destinație turistică din România, în timpul verii, a devenit f…