Înapoi la școală, după opt luni online

Curg reclamațiile din partea tinerilor care nu își vor mai primi bursele școlare de merit. La Consiliul Elevilor din Constanța sunt înregistrate zilnic zeci de scrisori în care elevii și liceenii cer ca decizia de schimbare a criteriilor pentru acordarea buselor să fie anulată.

Conform Ministerului Educației, bursele de merit se acordă în semestrul II din acest an doar elevilor care au medii peste 9.50, decizie care a stârnit un val de revoltă în rândul cursanților.

Consiliul Elevilor din Constanța a primit nenumărate plângeri din partea elevilor revoltați că nu vor mai primii bursele de merit. În urma unei decizii publicate deja de Ministerul Educației 700 de mii de elevi din întreaga țară urmează să rămână fără burse.

Școlarii atrag atenția că Ordinul a fost publicat peste noapte în Monitorul Oficial, fără a fi publicat vreun proiect pe site-ul Ministerului, fiind astfel încălcate în mod flagrant principiile transparenţei decizionale prevăzute de Legea 52/2003. Elevii vor să atace în instanță ordinul Ministerului pentru a se asigura că niciun elev nu a fost prejudiciat. Pentru mulți dintre elevi, această sursă de venit asigură necesarul de rechizite pentru o lună.

Nemulțumirea elevilor nu a rămas fără ecou și a stârnit reacția ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, care a declarat ieri, că bursele de merit nu sunt decât pentru cei mai buni.

“Bursele de merit şi de performanţă sunt pentru cei mai buni. Pentru ceilalţi există burse de studiu, burse sociale, burse profesionale, bursa “Bani de liceu”, a spus Sorin Cîmpeanu (ministrul Educației).

Acesta a mai subliniat și că, în comparație cu anul trecut, valoarea burselor a crescut anul acesta. Astfel, potrivit ministrului pentru bursele de performanță elevii primesc câte 500 lei bursa, bursa de merit este de 200 de lei bursa, bursa de studiu de 150 de lei, iar cea socială 200 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…