del

Nicio persoană nevaccinată nu mai are voie la cursurile CERONAV. Decizia a fost luată imediat ce incidența COVID-19 a depășit la Constanța 6/1000 de locuitori. Directorul CERONAV spune că a cerut DSP exceptarea de la regulă a persoanelor care prezintă un test PCR negativ însă deocamdată nu a primit niciun răspuns.

Pentru a nu pune în pericol cariera navigatorilor și a celorlalte persoane care au nevoie de atestarea CERONAV, cursanții care nu s-au imunizat împotriva COVID-19 au fost direcționați către centrul de pregătire din Galați, unde incidența bolii se menține încă sub șase la sută.

Marinarii nevaccinați nu mai au acces la cursurile CERONAV. Măsura a fost introdusă încă de săptămâna trecută, când, municipiul Constanța, a trecut de pragul de îmbolnăviri de 6/1000 de locuitori. Astfel, spun reprezentanții instituției, au fost nevoiți să pună în aplicare legea, lucru nu tocmai bine primit de marinari.

Pentru ca accesul la cursurile de instruire să nu le fie restricționat, majoritatea studenților au ales să se vaccineze, asta dacă nu o făcuseră încă. Și cei care au trecut prin boală și pentru care nu au trecut 6 luni de la ieșirea din izolare pot participa la cursuri alături de cei care prezintă certificatul verde digital.

Majoritatea cursanților s-au conformat noilor reguli și s-au vaccinat, iar cei care nu au făcut-o au fost redirecționați către centrul de pregătire din Galați, acolo unde rata de incidență este încă sub pragul de 6/1000 locuitori.

Tododată, cursurile și examenele se vor desfășura cu respectarea tuturor măsurilor sanitare pentru spațiile închise precum, purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică, dezinfectarea mâinilor, dar și măsurarea temperaturii la intrarea în instituție.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Jocurile online, adevărate pericole pentru copii

Polițiștii constănțeni trag un semnal de alarmă referitor la jocurile online. Aceștia au t…