bloc ars

Preoții fac apel la credincioși să ajute familiile afectate de incendiul din cartierul Kilometrul 5, iar biserica din cartier a decis deja să doneze toți banii strânși în cutia milei.

Începând de astăzi a devenit activ pentru donații și contul deschis în bancă de Asociația de locatari, iar pe rețelele de socializare curg mesaje de la oameni de bine care își pun gratuit la dispoziție apartamentele pentru familiile aflate în necaz.

Cont Banca Transilvania RO77BTRLRONCRT0525818102 RON

Biserica Sfântul Ierarh Nicolae situată în cartierul Kilometrul 4-5 nu a stat nepăsătoare la suferința celor afectați de incendiu. Preoții au făcut apel la credincioși și i-au rugat să doneze haine, încălțăminte și lucruri folositoare în casă pentru ca oamenii să-și poată relua viața normală mai ușor.

Mobilizare și pe rețelele de socializare. Mai mulți oameni de bine anunță că pun gratuit la dispoziția familiilor aflate în suferință apartamente în diverse zone ale orașului. “Ofer cazare gratuită într-o garsonieră din Poarta 6 unei familii ce locuia în blocul ce a ars în km 5” este textul unuia dintre anunțurile postate pe Facebook. Între timp, locatarii s-au reîntors în apartamente să strângă mobilierul afectat de flăcări și de fum și să-și pregătească locuințele pentru renovare.

250 de persoane care locuiau în blocul situat pe strada Nicolae Grindeanu nr.6 din Km 5 au fost evacuate săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri, după ce flăcările au cuprins parcarea de la subsolul blocului în care locuiau. 150 de apartamente au fost afectate și 37 de mașini complet distruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…