duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Dan Diaconescu, trimis în judecată pentru acte sexuale cu minori și folosirea prostituției infantile

Dan Diaconescu, trimis în judecată pentru acte sexuale cu minori și folosirea prostituției infantile

de Redacția Dotto

Fostul realizator TV, Dan Diaconescu, a fost trimis în judecată, la Constanța. El este acuzat de act sexual cu un minor și folosire a prostituției infantile.

De la inculparea lui, în luna aprilie, Dan Diaconescu a fost cercetat în stare de arest la domiciliu și apoi a fost pus sub control judiciar. Potrivit anchetatorilor, în 2020 și 2021 inculpatul a întreținut, în mai multe rânduri, raporturi sexuale consimțite cu o tânără, care practica prostituția, contra unor sume de bani care au variat între 300 și 800 de lei.

Procurorii precizează că Diaconescu știa că fata este minoră. În 2020 s-au întâlnit de două ori în camera unui hotel din București, de două ori la un hotel din stațiunea Olimp, iar în 2021, în apartamentul unui martor din cartierul Faleza Sud, Constanța. Urmărirea penală a fostului realizator TV a început după ce, într-o altă cauză în care minora era cercetată pentru furt, procurorii i-au găsit în telefon  fişiere audio-video în care se făcea referire la Dan Diaconescu.

Infracţiunea de act sexual cu un minor se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani. Pedeaspsa pentru folosirea prostituţiei infantile este de la 3 luni la 2 ani sau amendă. În cazul recidivei postexecutorii, pedepsele se majorează cu jumătate.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult