Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5, este audiat la DNA
Home Breaking news Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5, este audiat la DNA
Breaking news - joi 19 noiembrie 2020

Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5, este audiat la DNA

Fostul primar PSD al Sectorului 5 Daniel Florea este audiat la DNA joi după-amiază. Reamintim că procurorii au făcut percheziții astăzi la mai multe primării de sector și la instituții subordonate acestora, precum și la locuințele foștilor edili Daniel Tudorache și Marian Vanghelie, în două dosare de corupție.
Daniel Florea a spus, la sosirea la DNA, că a fost chemat pentru a fi audiat în calitate de martor, fără a i se preciza despre ce dosar este vorba.
Întrebat dacă ancheta ar putea viza achiziția de tablete pentru elevi, el a răspuns: „Primăria Secorului 5 nu a mai achiziționat tablete pentru elevi. Voi vedea”.
Datele din SEAP indică faptul că licitaţia privind achiziţia a 35.000 de tablete, cu o valoare estimată la 59,1 milioane lei, a fost anulată. Licitația a fost organizată după ce primarul PSD Daniel Florea anunțase că a cumpărat 33.000 de tablete pentru toți elevii și profesorii din Sector, echipamente care să fie livrate gradual până la sfârșitul lunii octombrie. Florea a ținut la secret firma către care a virat milioane de euro din bani publici pentru aceste tablete.

Percheziții acasă la Daniel Tudorache și la Marian Vanghelie
percheziții domiciliare în 38 de locații din București și județul Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice, a precizat DNA.
De ancheta DNA sunt vizați și fostul primar PSD al Sectorului 1 al Capitalei Daniel Tudorache și fostul edil al Sectorului 5 Marian Vanghelie și au fost făcute percheziții la locuințele lor.
Tudorache a scris pe Facebook că percheziția a fost făcută în urma unei sesizări a actualului primar Clotilde Armand pentru achiziția de tablete pentru elevii din Sectorul 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Asociaţia Elevilor din Constanţa acuză Guvernul de batjocură faţă de elevi

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Ele…