COVID

Valul cinci de Covid-19 pune la grea încercare Serviciul Județean de Ambulanță Constanța. Cel puțin 300 de persoane sună zilnic la 112 și cer să fie testate pentru COVID-19 la domiciliu.

Medciii spun că numărul solicitărilor a crescut de peste 7 ori luna aceasta, comparativ cu luna decembrie a anului trecut.

De când Constanța a intrat în scenariul roșu, oamenii înroșesc linia de telefon de la ambunață. Cel puțin 300 de persoane sună în fiecare zi pentru a cere să fie testate acasă pentru COVID-19. Numărul apelurilor a crescut de șapte ori comparativ cu luna decembrie a anului trecut.

Pentru că abia făceau față valului de solicitări, medicii au cerut ajutorul studenților de la Medicină, care s-au oferit voluntari pentru ca testarea să meargă mai repede. Însă chiar și așa, echipele abia reușesc să răspundă tuturor solicitărilor privind testarea într-o tură de 12 ore. Echipajele special destinate testărilor pleacă la începutul programului pe teren și se mai întorc abia seara.

Cele mai multe solicitări privind testarea Covid au fost în valul patru. Atunci personalul Serviciului Județean de Ambulanță testa aproximativ 600 de persoane pe zi. Cei care prezintă simptomatologie specifică Covid-19 și nu doresc să fie testați de echipajele SAJ, pot apela contracost la laboratoarele private care fac testările rapide sau PCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…