De la Liceul “Ovidius”, direct la Oxford

Performanță extraordinară a unei tinere din Constanța, pasionată de biochimie. Eleva de clasa a XII-a, care învață la Liceul Ovidius, a fost admisă la prestigioasa Universitate Oxford din Marea Britanie. Succesul a venit după ani întregi de studiu, disciplină autoimpusă și dorința fermă de a fi cea mai bună dintre cei buni. Visul Antoniei Pănescu de a ajunge să studieze la universitatea unde au învățat Hugh Grant și Oscar Wilde este umbrit însă de pretențiile financiare ale instituției de învățământ, unde taxa ajunge la peste 37 de mii de lire pe an.

Doamna pe care tocmai ați văzut-o în imagini este Mădălina Munteanu, profesoara de biologie a Antoniei Pănescu eleva olimpică, de zece pe linie, care i-a impresionat cu ambiția și dorința ei de a fi cea mai bună pe profesorii prestigioasei Universități Oxford din Marea Britanie.

Iar la scurt timp după interviu, Antonia a primit scrisoarea de acceptare de la Oxford, prin care era anunțată că a intrat pe unul din cele patru locuri disponibile pe specializarea biochimie la Magdalen, unul dintre cele mai competitive și prestigioase colegii ale Universității.

În spatele performaței stau ani întregi de studiu și autodisciplină. Antonia a participat la prima olimpiadă națională în clasa a VII-a, iar pe măsură ce au trecut anii, ambiția ei a devenit și mai mare, astfel că la liceu numele ei apărea la toate concursurile și olimpiadele de Chimie, Biologie, Fizică, Astronomie și Astrofizică. Alături i-au fost mereu profesorii, care au încurajat-o, dar și mama.

Călătoria Antoniei în lumea cercetării costă 37.500 de lire pe an, taxa percepută de Universitatea Oxford, la care se adaugă aproximativ 14 mii de lire sterline costurile de întreținere. Sumele percepute de britanici depășesc cu mult bugetul familiei copilei, care încercă acum să obțină o bursă de studiu.

Universitatea Oxford este a cincea cea mai prestigioasă universitate din lume, printre absolvenții ei numărându-se șefi de guvern, scriitori și actori celebri, printre care Oscar Wild, Hugh Grant sau Indira Gandhi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Șoferi inconștienți pe șosele

Un șofer a zburat peste sensul giratoriu, iar un altul a întors și a mers pe contrasens. S…