De la petrecerea de Înviere, direct la Urgență

Sute de constănțeni au ajuns la spital în perioada Paștelui. Medicii au primit de duminică și până în această dimineață peste 650 de solicitări de la pacienții care fie au mâncat, fie au băut prea mult, fie au avut probleme cardiace.

Pentru majoritatea credincioșilor noaptea de Înviere reprezintă un bun prilej de rugăciune, iar pentru alții, sărbătoarea reprezintă un motiv de petrecere cu prietenii. Medicii spun că apelurile le-au depășit cu mult pe cele dintre-o zi obișnuită, apropiindu-se de statistica din sezonul estival.

Constănțenii au înroșit linia serviciului de Ambulanță încă din prima zi de Paște. Peste 260 de solicitări au fost doar în municipiul Constanța și alte aproape 400 în restul județului, spun medicii. Majoritatea pacienților care au avut nevoie de ingrijiri medicale au prezentat dureri abdominale, cefalee și amețeală. Medicii anunță că anul acesta, numărul apelurilor s-a dublat comparativ cu anul trecut.

Lipsa restricțiilor i-a îndemnat pe constănțeni să petreacă fără limite. Pentru majoritatea credincioșilor noaptea de înviere reprezintă un prilej de rugăciune, însă pentru alții, evenimentul este un motiv întemeiat pentru a petrece fără limite.

Anul trecut au fost peste 300 de apeluri la Serviciul de Ambulanță din județul Constanța. Medicii sfătuiesc cetățenii să țină cont de alimentație și să nu uite de plimbările pe malul mării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Patru clădiri emblematice din Constanța sunt puse în lumina…promovării

Patru clădiri emblematice din Constanța, iluminate arhitectural începând cu ziua de aniver…