Un cartier care trebuia să fie „rezidențial premium” s-a transformat într-un coșmar cotidian pentru multe de familii. Ridicat de un dezvoltator preocupat mai degrabă de bani decât de oameni, acest complex din Tomis Plus pare astăzi mai degrabă abandonat în mijlocul orașului. Străzi de pământ, infiltrații, fisuri în apartamente și un dezvoltator care taxează promisiuni neonorate. Dincolo de machetele elegante și clipurile de promovare, realitatea arată crud.
„De când l-am primit, vreo 3 ani nu avem…. Parcarea daca veniți în parcare, v-arat niște poze… Ne-au arata parcările si apartamentele de la blocurile alăturate si-acuma te duci, mașina doua ore, praful cat… Spatii verzi ? Acuma ne pune sa plătim taxa de administrare. pe ce sa plătim taxa aia ? Ok, apa ce avem de plătit, curățenia in scara – da. Securitatea. Unde-i securitatea, ca aici n-am mai văzut ?…. Si tot ne tentează ca hai, ca facem, ca facem, si ?…”
„Ni s-a promis asfaltarea : se tot da vina pe primărie cum ca străzile au fost predate către primărie si ca primăria va asfalta străzile. La parcarea subterana nu exista o ușă prin care sa… poate intra oricine, practic. S-a întâmplat sa se plimbe copii, sa dea foc pe-aici. Nu avem spațiu verde deși plătim taxa de management de aproape 200 de lei de apartament pentru fiecare, pentru treaba asta.”
Dincolo de disconfort, problemele afectează structura apartamentelor de zeci de mii de euro, care promiteau să transforme realitatea în visul proprietarilor.
„In casa am avut probleme cu termopanele: bătea vântul prin ele ca pe maidan, va dați seama, si mi-a intrat si apa-n casa, din cauza geamurilor, da. Au fost foarte proaste, problema mare cu fisurile: in sufragerie, in… Am avut crapaturi si-n bucatarie si-n hol. Le-am rezolvat eu in bucatarie si-n hol ca nu pot sa stau cu ele asa. Au fost de la bun inceput ? Nu, au aparut pe parcurs, de vreo cateva luni de zile”
„La nivelul lui 2025 situația este mai grava pentru ca infiltrațiile sunt mai mari iar garanția cred ca se va termina undeva in Mai 2026. Infiltratiile din spatiul verde catre parcarea subterana, la fel. Deci: tipurile de infiltratii sunt de doua feluri: cele din parcarea supraterana in parcarea subterana si cele din spatiul verde care acopera distanta dintre cele doua blocuri, in parcarea subterana”
Locatarii spun că au semnat contractele de vânzare – cumpărare cu convingerea că se vor muta într-un cartier ce le va oferi toate facilitățile, exact cum erau prezentate în proiect. Dezvoltatorul promitea aproape 50 de mii de metri pătrați de spațiu verde între blocuri, creșe, grădinițe, locuri de joacă și recreere, spații comerciale de top și organizarea periodică a unor evenimente care să aducă împreună întreaga comunitate. Nimic nu s-a concretizat însă.
„Nu este nimic din ce ni s-a promis; este o mare minciuna. Nu arata deloc a cartier ! Nu sunt spatii verzi ca n-au facut spatii verzi, nu sunt scoli, nu sunt gradinite, nu-i nimic. Nu seamana cartier rezidential cum ni s-a promis. Strazile, cum se vede, neasfaltate, noroi cand ploua…. E jale !”
Problemele nu se opresc aici. Apa contaminată, infiltrațiile constante, pereții fisurați, finisajele făcute în grabă, lipsa unei administrații eficiente și absența completă a siguranței sunt doar câteva dintre realitățile care definesc azi cartierul.
„Au fost probleme cu apa. Am avut enterococi, e-coli si bacterii intestinale, am spălat copilul doua luni cu bidoane. Au fost in controale si ANPC si ISU si si-au luat amenzi de peste tot, dar nu se potolesc”
Complexul pare simbolul unei dezvoltări grăbite, fără viziune și fără grijă pentru cei care au investit aici. Până la ora redactării acestei știri nu am primit niciun punct de vedere din partea dezvoltatorului. Vom reveni cu opinia sa de îndată ce vom primi un răspuns.