Am putea petrece un Paște fără restricții! Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că măsurile de relaxare vor fi luate etapizat, dacă indicatorii din secțiile de terapie intensivă intră în scădere constantă.

Ministrul a vorbit despre posibile sărbători de Paște cu relaxări, dar a subliniat și ceea ce ne așteaptă din toamnă. Rafila a spus că o primă măsură va fi probabil renunțarea la măști în exterior, mai puțin în spațiile extrem de aglomerate. Relaxările trebuie să permită reîntoarcerea la o activitate economică și socială normală și predictibilitatea organizării diferitelor tipuri de activități economice, în perioada următoare. Ce ne așteaptă din toamnă? Rafila spune că trebuie să avem în vedere posibilitatea apariției unei epidemii sau a unui nou val pandemic, depinde de noile tulpini.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…