vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate De pe crestele valurilor, pe crestele munților

De pe crestele valurilor, pe crestele munților

de Redacția Dotto
De pe crestele valurilor

Se înțeleg din priviri, comunică prin semne, sunt pregătiți să lupte singuri şi să facă față celor mai dificile provocări. Aceștia sunt scafandrii de luptă ai Forțelor Navale. Și chiar dacă nu ar da marea pe munte, când vine vorba să își testeze limita fizică și psihică, aleg cele mai înalte creste ale munților din țară, cu cele mai dure condiții de antrenament.

Scufundări, parașutări, salturi din ambarcațiuni rapide, trageri speciale cu armament individual, antrenament cu explozibil real și de supraviețuire în cadru tactic. Toate acestea sunt esențiale în pregătirea scafandrilor militari ai Forțelor Navale, care trebuie să gata oricând să îndeplinească misiuni complexe, oriunde în lume. 

Pregătirea unui scafandru de luptă de incursiune durează aproximativ 3 ani. În tot acest timp îi sunt testate limitele fizice și psihice pentru ca ei să fie capabili să desfășoare misiuni dificile, pe uscat, în aer și în apă. Suntem asemenea cameleonilor, spun ei, și trebuie să acționăm împotriva adversarului rapid și eficient. Tocmai de aceea în echipamentul special pe care îl poartă  se găsesc de la grenade de mână, până la arme și muniții de tot felul.

Iar antrenamentele scafandrilor de luptă au loc și pe crestele valurilor, dar și la mare altitudine, cum s-a întâmplat, de altfel, chiar recent, când scafandrii au cucerit crestele munților și au început un program special de pregătire în zăpadă. Potrivit statisticilor, doar o treime dintre cei care încep programele speciale de antrenament pe mare, în aer și pe uscat reușesc să-l termine și să se integreze în această categorie de elită de militari ai Armatei Române.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult