Decorațiuni

Constanța va avea anul acesta decorațiuni de Crăciun de 1 milion de euro.

După ce anul trecut administrația locală a decis că banii ar trebui investiți pentru oprirea pandemiei, anul acesta altfel stau lucrurile. Municipalitatea anunță un festival de lumină și culoare pe străzile orașului.

La polul opus, Primăria Capitalei a anunțat că va folosi decorațiunile din 2018 pe care le are pe stoc și va plăti doar costul montării lor.

Dacă anul trecut municipalitatea a apelat la bunăvoința unor sponsori pentru a decora de Crăciun doar câteva zone din oraș, anul acesta vom avea perdele de lumini la tot pascul. 1 milion de euro plus TVA și-a propus administrația condusă de Vergil Chițac să plătească pentru iluminatul Constanței de Sărbători. Conform administrației locale banii aceștia vor ajuta la închirierea și montarea decorațiunilor pentru parcuri și 17 străzi principale.

Potrivit autorităților locale beculețele vor fi închiriate de la o firmă din Buzău.

La polul opus, Bucureștiul folosește anul acesta de Crăciun perdelele de lumini pe care Compania Municipală Iluminat Public le are pe stoc, din 2018. Pentru montarea lor va plăti în jur de 200 de mii de euro. Achiziția beculețelor de 1 milion de euro, la Constanța, a stârnit reacții în rândul USR, care solicită anularea urgentă a procedurii.

“Această cheltuială este complet imorală, în condițiile în care spitalele sunt dotate precar și Primăria a primit 4 milioane euro ajutor pentru căldură de la bugetul de stat, iar până ieri primarul cerea bani constănțenilor pentru întreținerea spațiilor verzi”, notează USR pe pagina de Facebook.

Constanța a fost mereu în topul orașelor care au cheltuit sume impresionante pentru iIuminatul festiv de Crăciun. Și în 2018 și în 2019, atunci când orașul era administrat de social democrații, din bugetul local au plecat spre firmele care furnizează instalații luminoase tot câte un milion de euro.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…