Deficit de personal la Centrul Regional de Transfuzii Constanța

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța se confruntă cu un deficit de personal atât medical cât și administrativ.

Directorul centrului spune că nu mai pot fi efectuate campaniile mobile pentru recoltare de sânge în județ și că se fac eforturi mari pentru a recolta cât mai multe pungi și a susține astfel spitalele în nevoia de sânge. O altă nevoie a centrului constă în mutarea activității de colectare a sângelui într-un sediu nou construit.

Este lipsa de personal la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța. De peste 3 luni, centrul funcționează în regim de avarie, iar din această cauză, campaniile mobile nu pot fi efectuate până la sfârșitul lunii februarie. De altfel, singurul medic rămas în instituție este chiar directorul centrului. Deficitul de personal este accentuat și de angajații care sunt în concediu medical. 7 angajați ai centrului, lipsesc în prezent din motive de sănătate.

Donatorii resimt și ei lipsa personalului specializat de la centru prin faptul că petrec mai mult timp în sala de așteptare.

Constănțenii sunt așteptați în continuare la centru pentru a dona sânge.

O altă necesitate, spune directorul centrului, ar reprezenta-o mutarea activității de colectare a sângelui într-un sediu nou, dar care să nu fie în cadrul unui spital ori într-o clădire veche în care să mai existe și alte instituții. În sediul actual se lucrează din anul 1969.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…