joi, 13 iunie, 2024
Home DOTTO News Delfini eșuați pe plaje

Delfini eșuați pe plaje

de Redacția Dotto

Doi delfini morti au fost adusi de valuri la mal, in Mamaia si la Constanta in ultimele 24 de ore. Fara semne de la plase sau elicele unor nave, biologii presupun ca au sfarsit rapusi de boala sau poluare, undeva in larg. Au prelevat probe pentru laborator ca sa afle cu exactotate cauza decesului.

Un delfin mort a fost decsoperit în această dimineață în zona Cazino-ului din Constanța. Mamiferul a fost vazut de localnicii, care se plimbau pe faleza si care au sunat la 112.

„Dimineata cand obisnuiesc sa fac filmarea de 1 minut cu Marea Neagra am gasit acest pui de delfin. L-am luat de langa valuri, l-am urcat 2 metri mai sus este in stare de putrefactie”

Specialiștii spun că ar fi vorba de un marsuin, o specie care se regăsește mai tot timpul anului în zonele portuare. In Mamaia, valurile au adus la mal un afalin adult, mort cel mai probabil cu cateva zile in urma. Delfinii vin aproape de mal în căutare de hrană, iar de cele mai multe ori rămân blocați în plasele de pescuit montate ilegal în largul mării. De altfel, actiunile umane sunt de cele mai multe ori cauza morții delfinilor.

„Iar atunci cand vine o hula, vine un val, vine o furtuna toate aceste drame sunt aruncate pe tarm in vazul nostru”

Adrian Balba

Biologii au prelevat probe și vor încerca sa afle cu exactitate de ce a murit exemplarul eșuat pe plaja din Constanța. În 2022 peste 200 de delfini au esuat pe plajele din Romania , adica de trei ori mai mult decat în 2021. In 2023, peste 70 de exemplare de delfini au esuat pe litoralul românesc.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult