Delfinii din Harkov, la Delfinariul din Constanța

Mai mulți delfini și lei de mare de la Delfinariul din Harkov ar putea ajunge la Constanța. Dresorii mamiferelor au trimis o solicitare la către autoritățile de la malul mării în care cer ajutor pentru salvarea acestora.

Delfinii și leii de mare sunt în pericol din cauza bombardamentelor asupra orașului. Antrenorii de la malul mării spun că mamiferele s-ar acomoda repede la Delfinariul din Constanța și nu este exlus ca din vară să vedem specole cu șase delfini.

Imaginile pe care le vedeți sunt de la Delfinariul din Harkov, unde până acum o lună patru delfini și trei lei de mare erau răsfățați cu aplauze de spectatori. Din păcate, războiul început de Federația Rusă în Ucraina a afectat și activitatea Delfinariului. Dresorii mamiferelor se plâng într-o scrisoare pe care au trimis-o către Consiliul Județean Constanța că mamiferele sunt în pericol și au nevoie urgentă de hrană, dar și de un adăpost sigur.

Autoritățile de la malul mării și directorul Delfinariului din Constanța spun că sunt gata să ofere ajutor și fac deja demersurile necesare pentru ca cele 7 mamifere să ajugă în siguranță la Constanța. Acestea ar urma să vină însoțite de antrenorii din Harkov.

Pentru acomodare, mamiferele vor fi primite în bazinul mare, unde au loc acum spectacolele, iar Nini și Chan Chan vor fi mutate în bazinul mic. Biologii de la Delfinariu cred că delfinii se vor adapta rapid în noua casă și spun că nu este exclus ca din vară să vedem la Constanța spectacole impresionante cu cei 6 delfini. Urmează acum negocieri cu partea rusă pentru crearea unor coridoare de siguranță, care să le permită antrenorilor să transfere mamiferele în siguranță.

Recent, la gradina zoologică din Rădăuți a ajuns și un leu salvat din grădina zoologică din Zaporijie,. Pentru aducerea lui în România s-au implicat mai multe ONG-uri. De la Suceava leul Simba va pleca mai departe în Africa de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

O nouă organizație pentru promovarea orașului

Vom avea o nouă structură pentru promovarea destinației de vacanță Constanța – Mamaia. Aut…