Delta Dunării: Au fost reluate căutările turistului german dispărut în urma accidentului naval

În Delta Dunării au fost reluate căutările persoanei dispărute în urma coliziunii între două ambarcațiuni pline cu turiști.

În timpul accidentului naval petrecut duminică, în apropierea localității Mila 23, mai mulți turiști au căzut în apă, între care și un copil de 1 an. Majoritatea au reușit să se salveze.

Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt ISU Tulcea

Căutările persoanei dispărute în accidentul naval de la Mila 23, un cetățean german, fuseseră sistate seara trecută, odată cu lăsarea întunericului. Au fost reluate în această dimineață, potrivit ISU Tulcea.

Pentru cercetările subacvatice, în ajutorul scafandrilor tulceni sunt trimiși doi scafandri de la ISU Brăila. Accidentul naval a avut loc duminică, la prânz. Două ambarcațiuni, cu 7, respectiv 13 persoane la bord, s-au ciocnit la interesecția canalelor Șontea și Olguța. 

În urma impactului violent, 12 turiști, între care și un copil de un an au fost aruncați in apă. Cu toții au reușit să ajungă la mal, mai puțin un turist german, care nu a mai apărut  la suprafață. Se pare că nu purta vestă de salvare.

După accident, pilotul ambarcațiunii care intrase în barca plină cu 12 turiști ar fi dispărut de la locul faptei, fiind găsit ulterior. Cazul a fost preluat spre cercetare de Poliția Județului Tulcea.

Singura informație oficială oferită până acum de poliție este că cel dispărut este un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UMC Constanța 

Universitatea Maritimă din Constanța participă la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europ…