marți, 16 aprilie, 2024
Home DOTTO News Delta Dunării, în topul preferințelor turiștilor

Delta Dunării, în topul preferințelor turiștilor

de Andreea Bălan

Operatorii de turism din Delta Dunării fac previziuni optimiste pentru sezonul acesta. Ei spun că, la șase luni de la începutul acestui an, Delta se dovedește destinația preferată a turiștilor care își doresc o vacanță în natură. Vizitatorii sunt atrași aici de frumusețea locului și plajele sălbatice, plimbările cu barca și caiacul pe canale și, nu în ultimul rând, de gastronomia locală.

La șase luni de la începutul acestui an, Delta Dunării se dovedește a fi în continuare destinația ideală pentru turiștii care își doresc o vacanță în natură, cei care știu să aprecieze linștea, gastronomia locală, tradițiile multiseculare și dovedesc respect față de o Rezervație a Biosferei.

Delta Dunării este în prezent o destinație sigură, cu toate zvonurile alarmiste, fiind una dintre cele mai izolate, unice și protejate zone turistice din România, unde turiștii pot petrece vacanțe de neuitat în natură, ținând cont de activitățile de recreere specifice turismului deltaic: pescuit, plimbările pe canale cu bărcile deschide, traseele de caiac-canoe, plimbările cu bicicleta, birdwatching și nu în ultimul rând plajele sălbatice, neamenajate, mai puțin populate.

Cu toată situația inedită în care s-a găsit la început de sezon, industria ospitalității din Delta Dunării și-a revenit și a primit și primește turiștii în condiții de siguranță, oferind acestora noi experiențe deltaice de vacanță.

Nu o spunem noi, o spun cifrele comparative, astfel dacă până în luna mai a anului trecut, un an atipic ca și 2020, am avut în Deltă 59.119 de turiști, iată că în 2022, în aceași perioadă, au ales destinația 42.735 de turiști, cu 14% mai puține înoptări, prezența acestora fiind evident grevată de zvonurile alarmiste, dar și de creșterea prețurilor determinată de criza economică.

„Îi încurajăm pe turiști să viziteze Delta Dunării, un loc unic în lume, unde industria ospitalității a fost în permanență pregătită să primească turiștii pentru practicarea unui turism responsabil, lent, de vizitare, armonios îmbinat cu biodiversitatea, multiculturalitatea, tradițiile și gastronomia locală.

Toți acești ani, complicați, ne-au învățat să ne reinventăm și să schimbăm modul de a face turism. Cine nu înțelege va dispărea natural, iar cei care practicau nefiscalizat și “vânătoarea” de turiști, pentru a îi supratarifa la transportul în Deltă, sunt de domeniul trecutului. Să înțelegem că în astfel de perioade, de ”curățenie”, informațiile privind evoluția turismului deltaic ar trebui prelute de la cei reprezentativi și nu de la acei a căror afacere, nefiscalizată, este în pericol de a falimenta.

Îi asigurăm pe turiștii care aleg să viziteze Delta că vor avea parte de o primire călduroasă, de servicii de calitate și de prețuri corecte, proprietarii de hoteluri, pensiuni, dar și localnicii încercând să nu mărească tarifele la cazare și transport decât cu rata inflației.” a declarat Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult