Depozitarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public, sancționată de polițisti

Săptămâna trecută, polițiștii locali au desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.  

Au fost aplicate 242 de sancțiuni persoanelor fizice și juridice pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 77/2021 pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, OUG nr. 92/2021 privind gestionarea deșeurilor și OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului. 

Printre abaterile constatate menționăm: depozitarea/abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public, aruncarea gunoiului menajer la coșulețele stradale, scoaterea gunoului menajer în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), nerespectarea graficelor de ridicare a deseurilor menajere, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe.   

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale a fost de 128.200 lei. 

Pentru a evita încalcarea normelor legale constănțenii sunt rugați să fie responsabili și să gestioneze în mod corespunzator deșeurile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UMC Constanța 

Universitatea Maritimă din Constanța participă la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europ…