Desfășurare impresionantă de forțe armate la malul Mării Negre

Ca la război. Peste 300 de militari și tancuri au participat la cel mai mare exercițiu de apărare antiaeriană, la care s-a folosit muniție reală de război. Acesta a fost organizat în Poligonul de Trageri de la Midia Năvodari.

Exercițiul armat Azur 22.11 a urmărit să testeze viteza de reacție a militarilor care au participat la trageri și să crească nivelul de instruire al acestora.

Într-o primă fază militarii au avut misiunea de la respinge un atac inamic, care i-a luat prin surprindere. Fiecăre batalion a avut la dispoziție doar două  minute să fie gata de tragere. Iar focul a fost executat cu tunuri de calibrul 57. Rolul inamicului l-au jucat drone și elicoptere IAR-330 Puma de la Baza 57 Mihail Kogălniceanu.

Exercițiile s-au derulat atât pe timpul zilei, cât și după lăsarea întunericului. Tragerile de noapte au fost executate pe bombe luminoase și pe aeronave radiodirijate de la sol. “Ochiul electronic” al tragerilor a fost Complexul Radiotehnic pentru Trageri. Militarii care îl deservesc au avut misiunea de a detecta țintele aeriene, iar apoi servantul a executat focul. 

Peste 300 de militari au participat la exercițiul din Poligonul Complex de Trageri “General de brigadă Ion Bungescu”, de la Capu Midia. Printre aceștia au fost, în premieră, și rezerviști, care au rămas impresionați de complexitatea scenariului de război. A fost o premieră și pentru militarii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană și pentru cei ai Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere și Recunoaștere. Aceștia au avut misiunea de a trage asupra țintelor cu instalația antiaeriană M.R. 4.

Exercițiul “AZUR 22.11” a fost un examen pentru toți participanții la misiune care, la final, au fost evaluați de specialiștii Poligonului Complex de Trageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Canicula topește Constanța

51 de grade are nisipul în Mamaia. Un val de căldură extremă a pus stăpânire pe tot litora…