miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Deversau ape uzate direct pe plajă

Deversau ape uzate direct pe plajă

de Redacția Dotto
plajă

Imagini incredibile în stațiunea Mamaia. Pe plaja din dreptul unui complex rezidențial de lux constructorii deversează apa uzată, folosită la ridicarea imobilelor. Mirosul degajat de lichidul care ajunge direct în mare este greu de suportat, spun turiștii care fac plajă în zonă. O echipă DOTTO TV a sesizat Apele Române, iar inspectorii au mers deja în control.

Sute de metri de plajă au fost acoperiți de o mâzgă vâscoasă care degajă un miros greu. Aceasta provine cel mai probabil de la complexul rezidențial care se construiește la doar câțiva metri de nisip, în Mamaia Nord. Din curtea complexului pleacă spre plajă, un furtun gros prin care se deversează direct în mare, apă uzată. Iar presiunea cu care a venit apa a fost atât de puternică încât a format mai multe cratele în nisip. O porțiune generoasă din plajă a fost astfel distrusă.

Turiștii care fac plajă în zonă sunt de-a dreptul șocați. Spun că nu au mai văzut așa ceva și cer autorităților să ia măsuri urgente.

La sesizarea echipei DOTTO TV, inspectorii de la Apele Române Dobrogea Litoral au verificat situația în teren. Directorul instituției spune că constructorul nu avea autorizație pentru evacuarea apei pe plajă și drept urmare a fost amendat și obligat să refacă porțiunea de plajă distrusă.

Sesizați de asemenea despre situația de pe plaja din Mamaia, comisarii Gărzii de Mediu din Constanța, au ales să nu comenteze situația.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult