Dezastru urbanistic în Mamaia Nord

De la nerespectarea Planului Urbanistic Zonal în vigoare, noroaie, lipsa trotuarelor, străzi înfundate, până la blocuri de opt sau zece etaje ridicate haotic lângă blocuri de două sau trei niveluri. Sunt doar câteva din elementele care descriu situația care dăinuie de ani buni în Mamaia Nord.

Mai mulți consilieri locali și județeni din Constanța și Năvodari s-au întâlnit în week-end pentru a analiza situația haotică a construcțiilor din Mamaia Nord. Deși Planul Urbanistic Zonal prevede construirea de blocuri în regim P+2, în nordul stațiunii Mamaia găsim chiar și blocuri în regim P+10.

La inițiativa consilierului local de Primăria Năvodari, Ștefan Antonaru, care a atras atenția în repetate rânduri asupra modului în care se contruiește în stațiune, au răspuns pozitiv și senatorul Remus Negoi, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, care sunt de părere că legile sunt mult prea blânde pentru acești constructori.

Una dintre cauzele principale care au dus la haosul urbanistic din Mamaia Nord este valoarea mică a amenzilor primite de dezvoltatori.

De asemenea, lipsa spațiilor verzi este o altă problemă cu care se confruntă atât locuitorii din zonă, cât și turiștii.

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța a mai declarat că în ultimii zece ani nu a auzit de vreun Plan Urbanistic Zonal care să fi fost respins de consiile locale din Constanța sau Năvodari. Consilierii locali și județeni prezenți la întâlnire au mai spus că nu se vor opri aici și vor lua atitudine, până când fenomenul construcțiilor abuzive din Mamaia Nord va lua sfârșit.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…