marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate Dezlegare la pește

Dezlegare la pește

de Redacția Dotto

Este sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși: Buna Vestire, ziua în care Fecioara Maria a primit vestea că îl va naște pe Iisus Hristos. Tot astăzi este și prima zi din Postul Paștelui în care se mănâncă pește.

Încă de la prima oră, gospodinele s-au înghesuit la cozile de la pescării pentru a alege cu grijă ce vor pune pe masă. La mare căutare au fost și fructele de mare, dar și icrele.

Cel mai bine s-a vândut carasul și crapul. Asta și din cauza prețurilor mici. La polul opus au fost dorada, bibanul sau tonul. Nici păstrăvul nu a fost ocolit însă de cumpărători. Cel mai ieftin pește s-a vândut astăzi la pescării cu 15 lei, iar cel mai scump cu 45 de lei.

Indiferent dacă au ținut postul sau nu, bucătăresele ne-au mărturisit că păstrează tradiția și vor mânca alături de familie pește sau fructe de mare. Fie îl gătesc în saramură, prăjit sau la grătar, alături de mămăligă și mujdei, de pe masă sigur nu va lipsi astăzi peștele.

Agitație mare a fost încă de dimineață nu doar în piețe, ci și în restaurante. Bucătarii s-au întrecut în a pregăti diverse preparate din pește proaspăt. Știau că vor avea mulți oaspeți la masă. Listele cu rezervări au fost deschise încă de la începutul săptămânii.

De Buna Vestire, ziua în care Fecioara Maria a aflat de la Arhanghelul Gavriil că îl va naște pe Hristos, tradiția spune că ai voie să te cerți. Altfel vei avea necazuri tot anul. De asemenea, de Buna Vestire este bine să punem pe pragul casei pâine și sare, hrană pentru îngeri.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult