Eforie

Se lucrează intens la Eforie pentru reducerea eroziunii costiere. Noile diguri, care vor proteja plajele şi falezele au prins deja formă, iar muncitorii speră să finalizeze proiectul în termenul convenit.

Odată cu ridicarea digurilor va fi lărgită și plaja, care va arăta aproape identic cu cea de la Mamaia, astfel că nu este exclus ca verile viitoare să vedem și la eforie turiști nemulțumiți că marea s-a îndepărtat de primele rânduri de șezlonguri.

Așa arată noile diguri din Eforie Sud, care în anii următori vor funcționa ca o barieră protectoare, pentru plajele înguste. Iar după ce digurile vor fi înălțate suficient, constructorii vor trece la lărgirea plajelor pe toată coasta stațiunii. O veste bună pentru mediu, dar mai puțin bună pentru turiști cărora nu se surâde deloc ideea ce a avea șezlonguri departe de malul mării, așa cum am văzut vara aceasta în Mamaia și mamaia Nord.

Lucările de îndiguire și înnsipare erau mai mult decât necesare spun de cealaltă parte specialiștii, care atrag ateția că marea înghite definitiv peste 10 metri de plajă.

Proiectul pentru reducerea eroziunii costiere în valoare de peste 122 de milioane de euro ar urma să fie gata în anul 2023. Iar finalul lui litoralul va mai câștiga 33 de hectare de plajă nouă.

Tot în cadrul acestor lucrări în largul mării vor fi plantate și 3 hectare de iarbă marină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…