Din 2.300 de femei care au făcut mamografie în cadrul unui proiect gratuit, 17 aveau cancer

Institutul Regional de Oncologie Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, a prezentat luni, 1 august,  în zona Farului Genovez, Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar, cu care se efectuează mamografii gratuite în cadrul proiectului “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”.  

„Cabinetul imagistic pe roți” este folosit pentru testarea femeilor cu vârsta între 50-69 de ani. În prima zi 30 de femei din municipiul Constanța au beneficiat de o mamografie gratuită, iar unitatea mobilă își continuă periplul în județul Constanța.  

Programul ONCOFEM are ca obiectiv testarea a 30.000 de femei, cu vârsta între 50-69 ani fără o zi, din județele Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Vrancea, Buzău, Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava.  

Până acum, în cadrul proiectului au fost făcute aproape 2300  de mamografii, 262 de femei au nevoie de  investigații suplimentare, iar 17 au fost confirmate, din păcate, cu cancer la sân.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Copiii din Constanța, polițiști pentru o zi

Sute de copii din Constanța au fost astăzi… polițiști. Inspectoratul de Poliție Jude…