Inimi Vișinii

Asociația „Inimi Vișinii” oferă lunar 5 burse de 1000 de lei pentru tineri sportivi care provin din familii defavorizate, oameni care trăiesc pe străzi sau în centre de plasament. Printre ei se află și Mihai Popescu, fost poloist și înotător, supraviețuitor al incendiului din Colectiv.

În acest moment sunt cele mai bune în campionatul românesc de handbal feminin și au inimi pe măsura talentului și a valorii lor. La unul dintre antrenamente, campioanele de la handbal le-au făcut o surpriză sportivilor și i-au invitat la Sala Rapid, iar Eliza Buceschi, Marina Ilie, Laura Popa și Alexandra Trifan au schimbat câteva pase cu ei. Alex are 16 ani și se află în plasament la bunica maternă. Face handbal de la patru ani, acum e la Clubul Sportiv Fortuna București și a avut un motiv dublu de bucurie. A schimbat pase chiar cu jucătoarea lui preferată de la Rapid.
„Jucătoarea mea preferată este Eliza Buceschi. Am și un handbalist preferat, pe Nikola Karabatic, iar visul meu este să joc pentru echipa națională și pentru Paris Saint-German” – Alexandru George Dianca, jucător de handbal la Clubul Sportiv Fortuna.

Banii pe care îi primește în fiecare lună de la Asociația „Inimi Vișinii” îi sunt de mare ajutor lui Alex.

„Sunt mândru să primesc această bursă de la „Inimi Vișinii”. Banii îi folosesc pentru achiziționarea de echipamente, mingi și susținătoare de efort”  – Alexandru George Dianca, jucător de handbal la Clubul Sportiv Fortuna. 
Nicușor are 15 ani și se află în plasament pe raza sectorului 6, în Centrul de Plasament „Acasă”. Băiatul  face rugby de aproape doi și are o dorință pe care vrea să și-o împlinească atunci când va crește. „Vreau să ajung antrenor de rugby” -Nicușor Gheorghe Nicolae, jucător de rugby la Clubul Grivița.

Mihai Popescu, fost poloist și înotător, este unul dintre supraviețuitorii incendiului din Colectiv. Și el beneficiază de ajutorul rapidistelor.

„Bursa pe care o primesc de la Asociația „Inimi Vișinii” este foarte importantă, mă ajută destul de mult cu tot ce am nevoie, cu diverse tratamente sau diverse lucruri pe care trebuie să le cumpăr și de care chiar am nevoie” – Mihai Popescu, fost sportiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Farul U16, vicecampioană națională

Farul Constanța este vicecampioană națională la juniori U-16! În finala contra formației U…